Fastighet

Utan ett digitalt nyckelhanteringssystem för hela nyckelbeståndet var Erics vardag jobbig med väldigt hög arbetsbelastning eftersom han var tvungen att ha all information i minnet eller på papper.

Varje morgon bildades en kö av entreprenörer i receptionen för att hämta nycklar för dagens arbetsordrar. Samtidigt kom det hyresgäster till kontoret som också behövdes tas om hand om. Allt detta ledde till långa kötider med dyra arbetskostnader och frustrerade hyresgäster.

Vid en nödsituation, som exempelvis en vattenläcka, innebar det att fastighetsskötarna använde huvudnycklar eftersom servicenycklarna var utlånade. Att förlora en huvudnyckel skulle få dyra konsekvenser då det skulle innebära att byta låscylindrar i en hel byggnad. Det gjorde Eric mycket stressad.

Flera medarbetare försökte hjälpa till att upprätthålla ordningen genom att dokumentera utlåningar på papper. Det fanns dock ingen gemensam plats för dem att hålla reda på dokumentationen, vilket ledde till förvirring och tidskrävande pappersarbete och letande.

... idag med AXSOR & EAGLE

har Eric  gjort många förändringar i organisationen. Och han kan nu erbjuda en snabbare och mer exakt hantering av nycklarna. Det har också visat sig vara mer kostnadseffektivt.

Och om något utöver det vanliga händer får Eric  meddelanden med varningar och larm omedelbart. Han kan hjälpa hela organisationen genom att ha en bra översikt.

Vi är inga experter på Fastighetsbranschen, men eftersom vi har arbetat med kunder inom Fastighet i många år så vet vi en del om vilka utmaningar som finns – i huvudsak när det gäller nyckelhantering.

Vi vet att uthyrningsverksamhet kan vara en stor del av verksamheten och att det innebär hantering av långtidsutlåning av nycklar. Vidare vet vi att underhåll och förvaltning ofta involverar stora behov av nycklar varje dag, året runt för såväl interna medarbetare som externa entreprenörer. Det blir mycket att hålla reda på och det är det vi har lösningar för. Vi kan visa dig möjligheterna.

Här är 3 sätt att hålla koll på nycklar

Sällan använda objekt eller nycklar är möjliga att hantera utan elektronisk övervakaning. Förvara dem i en säker förvaring och registrera dem i AXSOR. Då kan du hämta dem via ett klick i AXSOR och återlämna dem på samma enkla sätt. Manuellt hanterad, men ändå med bra kontroll.

 

Förvara nycklar och objekt som används av flera personer i en EAGLE-fanläggning. På så sätt registreras varje uttag och placering automatiskt. Det är möjligt att hantera arbetsorder som aktiviteter och att söka efter adresser i EAGLE-anläggningen. Allt kontrolleras automatiskt och allt är möjligt att följa upp.

Externa entreprenörer kan få objekt och nycklar utlämnade via digitala kvittenser och signera dem digitalt. För att möjliggöra uppföljning av återlämningar även på företagsnivå på ett säkert sätt, är det enkelt att koppla utlåningen via individer till ett företag.  Givetvis går det att få påminnelser via sms och/eller e-post.